fbpx

Joustoluotto

Joustoluotto vertailu

Lainasumma:
Laina-aika
Show more results

Mikä on joustoluotto ja miten se eroaa muista lainatyypeistä?

Joustoluotto eroaa tyyliltään pikalainasta ja kulutusluotosta siinä mielessä, että laina ei suoraan siirry asiakkaan tilille. Laina pysyy lainanmyöntäjän tilillä ja asiakas voi halutessaan nostaa tietyn summan omalle tililleen käyttöönsä. Korkoa asiakas maksaa vain siitä summasta, minkä on koko lainasta siirtänyt käyttöönsä, ei siis koko myönnetystä lainasummasta

Aikaisemmin joustoluotto tunnettiin paremmin nimellä limittilaina, mutta nykypäivänä suurinosa yrityksistä puhuu jo suoraan joustoluotosta. Joustoluoton parhaita puolia on se, että myönnetty laina ei suoranaisesti vanhene koskaan, vaan se on kuin luottokortti, mutta ilman fyysistä korttia. Jos maksat joustoluoton takaisin kokonaisuudessaan, on se silti käytettävissä tarpeen tullessa. Et vain tässä tapauksessa maksa mitään, sillä kuluja ei ole, kun laina on suoritettu kokonaisuudessaan takaisin. Onhan pikavippi heti tilille todella mukava ja helppo vaihtoehto, kannattaa kuitenkin asiaa miettiä pitkällä tähtäimellä.  Joustoluoton edut päihittävät pikavipin ja kulutusluoton ”joustavuudellaan”.

Kuka voi hakea joustoluottoa

Joustoluottoa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen Suomalainen, kunhan muutama kriteerit täyttyvät:

  • Ei maksuhäiriömerkintää
  • 18-vuotta
  • Säännölliset tulot

Joustoluotto laskuri

Ylläolevasta listauksesta voit helposti valita sopivan lainan ehtojen mukaisesti. Etsit sitten pientä korkoa, pitkää laina-aikaa tai suurta lainasummaa, voit kaikkea vertailla suoraan sivun alussa.

Joustoluotto heti

Suurinosa joustoluotoista voidaan maksaa yllättävänkin nopeasti päätöksen jälkeen. Kannattaa kuitenkin tarkistaa lainanmyöntäjän sivuilta, kuinka nopeasti se onnistuu.

Pikavipit muuttuvat joustoluotoiksi

Pikavippi sai vuonna 2013 korkokaton ja se pienensi huomattavasti pikavippien kuluja. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että alle 2000 euron lainoissa todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 prosenttia ja voimassa olevan viitekoron summaa. Maalaistermein todellinen vuosikorko saa maksimissaan olla 51%

Miten se sitten vaikutti markkinoilla? Moni pienempi yritys suoraan lopetti toiminnan. Muutaman sadan euron lainasta sai enää muutaman euron koron, joten se ei missään määrin siis kannattavaaa ole yritykselle. Joustoluotto on uusi pikavippi, tai ainakin moni yritys muutti omaa tuotettaan vastaamaan joustoluoton mallia. Jossain määrin tämä on myös parempi kuluttajan kannalta, sillä laina-ajat pitenivät. Tämä tarkoittaa pienempää kuukausierää ja tästä ei tietenkäänk annata ajatella, että tästä nyt sitten maksaa enemmän korkoa. Lainan voi maksaa takaisin kun haluaa, joten miksi ei minimoida alku kustannuksia ja kun tilinne stabiloituu, voi lainan maksaa takaisin kokonaisuudessaan. Tai vaikka vaihtoehtoisesti maksaa vain suurempia eriä.

© 2018 Lainavertaa.fi All Rights Reserved